"Ik ben trots Ambassadeur

van de Fun Foundation!"

FUN Foundation = Football Unlimited Netherlands!

Wat is de missie van  Fun Foundation?

Eduatie + Gezondheidszorg + Sport 

voor kansarme kinderen in Aljamdu, Gambia

De FUN Foundation heeft als missie om de leefomstandigheden van de kinderen in het Gambiaanse dorp Aljamdu te verbeteren op het gebied van Educatie, Gezondheid en Sport. Zij willen dit realiseren door een basisschool met keuken en een waterput met zonnepanelen installatie te bouwen. Zo willen ze de jeugd in een van de armste regio’s in Gambia een toekomst en plezier geven.


Educatie is voor kinderen cruciaal in hun ontwikkeling. In Gambia geldt geen leerplicht en nu moeten de kinderen uit de dorpen minimaal veertig minuten lopen om naar school te kunnen. Dit is in de hitte niet te doen wat als gevolg heeft dat bijna alle kinderen geen onderwijs volgen. Het bouwen van een basisschool in de directe omgeving is pure noodzaak om de kinderen een toekomst te kunnen bieden.

Waarom ben ik ambassadeur? En hoe is het ontstaan? 

Op LinkedIn deel ik regelmatig mijn kennis en tips over kort, krachtig & overtuigend pitchen, presenteren & profileren. Op een van deze posts reageerde Irene de Jong, enthousiast vrijwilliger en secretaris van de FUN Foundation. Met het verzoek om te linken. En zo raakten we, chattend via LinkedIn, met elkaar in contact.

Ik kende Irene niet en had ook nog nooit van FUN Foundation gehoord…

Ze schreef dat zij zich met het bestuur en een club vrijwilligers inzet voor kinderen in Gambia. Om daar een schooltje te bouwen.


Dat raakte mijn snaar.


Toen ik kind was, sprak mijn vader altijd over zijn diensttijd, in het arme Nieuw Guinea. Hij vertelde wat wij normaal vinden daar ontbreekt en zo broodnodig is. Hij wilde daarmee altijd naar mij onderstrepen hoe goed wij het hier hebben. En dat is ook zo. En dat je altijd wat terug moet doen om de wereld een beetje beter en mooier te maken.


Irene vroeg of we iets voor elkaar zouden kunnen betekenen?!

Ik informeerde naar de grootste uitdaging en zij gaf aan dat er vooral op korte termijn een belangrijke uitdaging ligt om nieuwe geldstromen en donateurs aan te boren.

Ik vroeg haar of ze als FUN Foundation eigenlijk wel een helder en overtuigende kernboodschap en geld-aantrekkende pitch hebben. En of iedere vrijwilliger die ook in de mond durft te nemen…?

"Ehhhh…. Niet echt…" was haar antwoord. 


Een krachtige FUN Foundation-pitch. En die vervolgens als club eenduidig kunnen en durven te pitchen.

Om die op te stellen en aan te leren; daar heb ik namelijk heel veel in te geven. En dat besloot ik te doen en aan te bieden, als mijn maatschappelijke 'dienstplicht'.

Zo heb ik, vanuit die maatschappelijke betrokkenheid, het bestuur van de FUN Foundation mijn allerbeste Pitch-training aangeboden.

Dat aanbod werd vol omarmd. In twee stappen. Eerst de doe-het-zelf online pitchtraining door de bestuursleden individueel gevolgd en daarna een gezamenlijke Bestuurs-pitchsessie via Zoom.

Zo gezegd zo gedaan. In die online sessie met het FUN Foundation Bestuur voelde ik nog sterker het prachtige doel waar zij zich tomeloos voor inzetten. 

En als we daar allen, ik en ook jij, letterlijk of figuurlijk “een steentje” aan bijdragen kan de school in Gambia er sneller komen!

Ik heb dat naar mijn volle vermogen gedaan.

Hoe zou jij kunnen helpen?

Ik beveel het jou van harte aan!


Patrick van Gils

En trots Ambassadeur van de FUN Foundation

Dit zijn de ervaringen van de 4 bestuursleden van FUN FOUNDATION met Patrick van Gils' Pitch-training:


RON BROUWER - voorzitter/trotse vrijwilliger/ambassadeur FUN Foundation

“Mijn “PITCH” krachtiger, inzichtelijker, dus beter maken, daarbij kreeg ik hulp van “Patrick van Gils”.
 Op een prettige manier werd er in eerste instantie goed naar ons geluisterd om vervolgens met zijn fijne stem te horen hoe wij dingen anders en wellicht beter zouden kunnen doen. Ik zou Patrick zeker aanbevelen,  wanneer bedrijven en/of zoals wij, stichtingen op zoek zijn naar hun ware “IK”.

                                       

BART  GROOT – Fun Foundation

“De training heb ik als zeer nuttig en interessant ervaren. Met name het opbouwen van een goede en duidelijke pitch en het beschrijven van de pijn naar fijn, zijn leerpunten voor mij geweest. Dat kan ik zeker gebruiken in mijn nieuwe pitch richting potentiële donateurs. En ook in mijn dagelijkse werkzaamheden. De reden waarom ik de training zou aanbevelen is, omdat het je een goed handvat geeft in het kort en duidelijk overbrengen van wie jij bent, wat je rol is bij de organisatie, waar je mee bezig bent, hetgeen waar je naar op zoek bent en waarom je de steun van een ander vraagt. De training dwingt je om er goed over na te denken. Het resulteert in een sterker en overtuigender verhaal”. 

 

IRENE DE JONG – secretaris FUN Foundation

“Ik heb enorm genoten van Patrick’s pitch-training: door zijn enthousiaste en krachtige manier van begeleiden kom je bijna “als vanzelf” tot een pakkende pitch. Doordat je alle stappen concreet moet beschrijven word je gedwongen heel goed na te denken over wat je nu precies wil overbrengen naar de ander. Vooral de “pijn – medicijn –fijn- fase” vond ik lastig maar uiteindelijk kwamen we er samen toch uit.  De training heeft mij versterkt in mijn vertrouwen in mijn positieve punten/aanpak en gaf een enorme push tot dadendrang: ik wilde er meteen mee naar buiten en aan de slag J! Ik wens dan ook iedereen toe om een keer een training van Patrick te volgen. Het geeft je heel veel energie!“

 

TON MOES – penningmeester Fun Foundation

“De training van Patrick vond ik echt een eyeopener. Hij zorgt op een hele aangename wijze dat je pitch de essentiële elementen bevat die je graag wilt overdragen aan je publiek/toehoorders waarbij elke vorm van ruis achterwege blijft. Zo kunnen wij van de FUN Foundation direct aan een ieder duidelijk maken wie we zijn en waar we voor staan. Patrick is een goede luisteraar en kan mede daardoor heel goed uitleggen wat je wilt vertellen in een pitch en is daarna ook in staat om invulling te geven hoe je dit het best op een kernachtige wijze in zo'n pitch kunt verpakken. Echt knap hoe snel hij (en wij die de training volgen ) het voor elkaar krijgt om een goede pitch vorm te geven”.