Als je langdradig en wollig bent, trek je geen klanten.
18 maart 2020 

Als je langdradig en wollig bent, trek je geen klanten.

Hoe irritant is het als je met iemand in gesprek bent die veel te langdradig is, wollig taalgebruik hanteert en ook nog eens saai zijn verhaal vertelt? Hele volksstammen maken zich hier schuldig aan. Maar als zzp’er kan dit echt niet. Je verliest op die manier namelijk potentiële klanten en je verspeelt kans na kans. Je toehoorder wil gewoon kort, krachtig en kernachtig geïnformeerd worden. Over wie jij bent, wat je doet en wat jij voor hem kunt betekenen.  

Als je als zzp’er wél kort en krachtig bent; 

  1. maak je het de ander een stuk makkelijker wat hij over jou moet onthouden 
  2. kan de ander de juiste informatie ook aan een ander doorvertellen 
  3. ‘zapt de ander tijdens het gesprek mentaal niet weg terwijl jij aan het woord bent 
  4. maak je het ook jezelf een stuk makkelijker, omdat je slechts een simpele kern hoeft te onthouden 
  5. blijft er meer tijd over voor de ander; en dat is nu net de sleutel naar verkoop! 

Ik heb zelf ervaren hoe een korte, krachtige en heldere pitch mij aan mijn eerste betalende klant hielp. Met de mindset en vaardigheid om pro-actief te ‘pitchenvertellen wat je altijd en overal kunt doen, zette ik de stap van 0 naar mijn eerste betalende klant, van 1 naar 10 klanten, van 10 naar 100 en nu in de fase van 100 naar 1000. Het gaat hier niet om de getallen. Wel dat een korte, heldere boodschap en pitch zorgt voor het daadwerkelijk aantrekken van klanten en dus voor de groei van jouw bedrijf. Hoe mooi zou het zijn als jij dat ook kunt? 

Want wat zeg jij in 1 korte en krachtige zin als iemand aan jou vraagt Wat doe je?Ik zeg: Ik ben Patrick van Gils, pitchtrainer met passie, mijn eigen bedrijf heet TOPpresentaties en ik leer zzp’ers kort en krachtig pitchen, zodat zij net als ik de ene na de andere klant aantrekkenWat zeg jij? 

Ontvang gratis mijn Pitch e-book

Wil je ook 27 gratis pitch tips ontvangen? Mijn gratis e-book staat bomvol tips voor korter & krachtiger pitchen en presenteren. Met handig format om jouw nieuwe 1 minuut pitch in uit te kunnen werken. Met een overtuigende pitch bereik je meer. Vanuit meer zelfvertrouwen, maak je meer impact en vergroot je jouw resultaten. Vraag jouw PITCH e-book aan door op de onderstaande afbeelding te klikken. Gratis en vrijblijvend uiteraard.

Over de schrijver
Ik ben Patrick van Gils. Expert in overtuigend pitchen en professioneel presenteren. Dat heb ik als woordvoerder en marketingcommunicatie-manager mijn hele carriere gedaan voor succesbedrijven als McDonald's, Makro & Studio 100. Sinds 2014 ondernemer. Als spreker, trainer & coach help ik professionals korter, krachtiger en klantgerichter hun verhaal vertellen. Het brengt hen meer zelfvertrouwen, meer naamsbekendheid, meer klanten en meer inkomsten. Daarom verdient iedere Nederland een Elevator pitch!
Reactie plaatsen